Navigatie

Zoek hier je weg:.

Martin Verbruggen

Ontdekken en ervaren zijn de steekwoorden in mijn leven. Veel afwisseling en nooit achterom kijken. Er ligt altijd weer iets moois in het verschiet. In elk facet van het leven zijn nieuwe dingen. Je moet alles eens meemaken. 

Als chemicus begon ik in het Midden Oosten en werkte daar op booreilanden. Van de olie naar de olie bij Unilever om Marketing te leren. Vervolgens trok de opkomende Computer wereld mijn aandacht. Verkoop en Marketing om me vervolgens te verdiepen in de elektronica. Van de chip ontwikkeling naar een advies gevende functie om uiteindelijk mensen te gaan helpen met de opvoeding van hun hond. Een veelzijdig leven. En de fotografie dan? Foto's maken doe je natuurlijk altijd. Heel vroeger fotografeerde ik zelfs analoog met een spiegelreflexcamera. Maar het was geen succes. Echt uitproberen was er niet bij. Zwart wit werkte ik zelfs in een donkere kamer. Toch kwamen er wat later wel leuke foto's. Ik was immers vaak op interessante lokaties. Toen ik in 1996 meer tijd in honden gedrag en opvoeding ging stoppen, kwamen ook al gauw de vakantiereizen. Daar werden per definitie veel foto's gemaakt. Het digitale tijdperk had inmiddels de fotografie veroverd en het experimenteren was daar. In 2007 kwam er meer professionele belangstelling. In 2009 zelfs naar de fotovakschool. De basisopleiding was technisch beneden mijn autodidactische niveau, maar zette ons toch aan tot nieuwe dingen. Onder mijn ontwikkeling kun je lezen hoe het mij zal vergaan in mijn pogingen me verder te bekwamen. De Fotovakschool speelt daarin een rol. Inmiddels geef ik op de fotovakantiereizen basiscursussen Digitale fotografie en Fotoshop.

Onder de link naar het Exarcio fotoboek vind je een verzameling foto's van meerdere fotograven uit de verschillende vakanties die wij hebben georganiseerd. Kijk eens rond en misschien ga je dan wel met ons mee.